بر گزاری کارگاه آموزشی اصول کاشت وداشت پسته در شهرستان داراب
با حضور ضیغمی کارشناس پسته مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی فارس کارگاه آموزشی اصول کاشت و داشت پسته جهت کارشناسان و باغداران شهرستان داراب برگزار گردید.
در این کارگاه آموزشی مهندس ضیغمی با اشاره به تاریخچه کاشت پسته در ایران و استان فارس وسطح زیر کشت وعملکرد ارقام به اصول کاشت پسته از جمله اقلیم ، خاک و آب اشاره کردند.
وی اقلیم را شامل شرایط آب وهوایی منطقه در درازمدت دانستند که به سه منطقه گرمسیری، نیمه گرمسیری ومعتدله و سردسیری قابل تفکیک می باشد که علیرغم برداشت عموم اقلیم مناسب کشت پسته اقلیم نیمه گرمسیری است . پسته به 2200 تا 2800 واحد گرمایی unit)heat ) نیاز دارد. نیاز سرمایی chilling requirement) ) پسته 600 تا 1200 ساعت است که می بایست در طول فصل پاییز و زمستان تامین گردد . این نیاز سرمایی در ارقام مختلف پسته متفاوت است (در کله قوچی که زود گل ترین است 600 تا 650 ساعت و در رقم اکبری که دیر گل ترین است 1200 ساعت)می باشد.
ضیغمی مناسب ترین رقم جهت استان فارس از لحاظ مقاومت به آفات و بیماری ها ، مقاومت به شرایط نامساعد محیطی ، درصد خندان بودن و نیم مغز بودن را رقم احمدآقایی دانست که این موضوع در یک طرح تحقیقاتی به اثبات رسیده است . وی از جمله فاکتورهایی که باید در احداث باغ پسته در نظر داشت در نظرگیری زمان وقوع بارندگی در زمان گرده افشانی پسته است چون پسته گیاهی دو پایه است و گرده افشانی آن صرفا توسط باد صورت می گیرد وحشرات و زنبور در این کار تاثیری ندارند. بنابراین وقوع بارندگی در زمان گرده افشانی باعث مختل شدن عملیات و کاهش شدید عملکرد می گردد.
وی در نظرگیری زمان سرمای دیررس بهاره ، بادهای شدید و رطوبت نسبی را از دیگر عوامل موثر در احداث یک باغ پسته معرفی کردند.
حفر پروفیل خاک حداقل به عمق 2 متر و در نظرگیری لایه های خاک و تعیین موقعیت لایه hard pan ( با توجه به رشد عمودی ریشه پسته) ، حفر کانال کود جهت تغذیه پسته به عرض120 سانتی متر و عمق 2 متر و پر نمودن آن از کود حیوانی و کمپوست ، بحث شوری آب وخاک ( پسته خاک با شوری 8 تا 12 دسی زیمنس بر متر را تحمل می کند و ECآب بین 4000 تا 8000 میکروموس بر سانتی متر قابل تحمل است ) ، تراکم درختان ( فاصله مناسب درختان روی ردیف 3 متر و فاصله ردیف ها 7 متر مناسب ترین تراکم است ) از دیگر مباحث مطرح شده در کارگاه آموزشی بود .
گفتنی است این کارگاه آموزشی به صورت دو روزه جهت کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی و پسته کاران منطقه تل بارگاه کوهستان به صورت تئوری و عملی با همکاری مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی فارس، اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی داراب و مرکز خدمات کوهستان برگزار گردید.
نظر خود را اضافه کنید.